Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2011 11:09 - Програмата "Неувереност"
Автор: novienergii Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5829 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 04.04.2011 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тя е най-разпространената. Откривам я почти у всеки човек, който дойде за консултация при мен. Бил съм на много места по света – и на Изток и на Запад – все същото. Сякаш четал ни е притиснал до земята и ние се гънем като змии. Какво ли не правим, за да се изплъзнем от хватката на неувереността. Какви ли важности не си придаваме, за да се почувстваме поне за миг силни и уверени. Как ли не се пъчим и дуем, та чак стойката ни се променя. Какви ли козметики не лепим по себе си, какви ли увеличители и удължители не наслагваме по тялото си, толкова много и различни, че като ги махнем сякаш ставаме някой друг. Вижте колко много навирени бюстове, шкембета, разголени бицепси и татуировки, вирнати носове по улиците – всеки показва какво има и крие каквото няма в достатъчен размер, за да се почувства сигурен в себе си. Отдолу обаче страхът си тлее и много малко е нужно, най-дребни предизвикателства, за да блесне. Такъв ли половинчат, двойствен живот избираме за себе си? Такова кърпено съществуване ли ще водим до края на дните си? Такива ли изплашени и непълноценни ще си тръгнем от този свят?
Аз ви предлагам друго. Повярвайте в естествена си красота, пък после я обогатявайте ако искате с дрехи и гримове. Почувствайте своята неповторимост, изпълнете се с нея, пък после я изразявайте както намерите за добре. Вместо да се перчите, позволете на самоуважението да ви носи на крилете си. Вместо да сте някой, който живее самочуствие на заем, което се смъква заедно с грима и подплънките, радвайте се на себе си във всеки миг. Не можем да излъжем никой. Много бързо хората разбират къде стоим в своето самоуважение и чувство за достойнство и се отнасят към нас съответно. Виждал съм красавици да бъдат пренебрегвани, поради това, че вътрешно пренебрегват себе си, и грозновати жени да бъдат търсени и желани поради това, че вярват в себе си. ОБИЧАЙТЕ СЕ! ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ СТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СТЕ. Знаете ли защо? Защото се единствени. В цялата безкрайна вселена няма същество като вас. Обичайте своята уникалност, своята различност. Няма нужда нещо да изтъквате, нещо да доказвате. Достатъчно е, че сте този, който сте. Вие сте скъпоценни просто, защото ви има. Достойни сте за любов просто, защото съществувате.
Видял съм толкова нещастие и скръб, породени от неувереност. Срещам хора - и обикновено това са жени - мъчени от нещастна любов, която не е любов, а зависимост. Те са се вкопчили в някой, защото с него се стремят да запълнят празнотата в себе си. А той бяга и не иска да ги види, защото не иска да бъде пълнеж или патерица. Виждал съм животи и бизнеси да се сриват, защото човекът не вярва, че заслужава да е обичан или да има. Виждал съм хора да си тръгват от този свят, защото са повярвали, че са нищо и нямат място сред себеподобните.
Дупката на неувереността не може да бъде запълнена! Нито с пари, нито с вещи, нито с постижения, нито с подобрен външен вид, нито със слава и известност, нито с изпросено внимание, нито с насилена «любов». Дупката на неувереността може да бъде изхвърлена от живота ни веднъж и завинаги. С ЛЮБОВ, САМОУВАЖЕНИЕ И БЕЗУСЛОВНО ПРИЕМАНЕ НА СЕБЕ СИ.
Нека това да е мисията в живота ни, нека това да е смисълът и целта ни. Всичко останало ще се изсипе върху нас от рога на изобилието на благодарната Вселена.





Гласувай:
13



1. hel - Много точно и забавно написано! ...
04.04.2011 12:42
Много точно и забавно написано!
Изходът наистина е ЛЮБОВ, САМОУВАЖЕНИЕ И БЕЗУСЛОВНО ПРИЕМАНЕ НА СЕБЕ СИ.
И е прекрасно, че има хора като теб, посветени на това да помагат на другите да го постигнат. Ще се върна пак тук. Ще имам нужда пак да прочета този текст - силно въздействащ. Уж всичко ми е до болка познато, а влиза в мен, намества се и сякаш попълва нещо...
Ако не са ни приемали, каквито сме в детството, корекцията ще е малко трудна, но, както е казано: който търси, намира. Изкушавам се да дам линк към мой разказ по темата:
http://hel.blog.bg/izkustvo/2010/01/05/kakvato-sym.467132
Моята героиня е имала късмет да срещне човек, който я е приел безусловно. Напълно съм наясно, че има опасност тя да изпадне в зависимост от одобрението на своя любим, ако не продължи да работи върху себе си. Но това е само разказ все пак и писан доста отдавна.

Също съм забелязала, че някаи хора, също без самочувствие, са готови да бъдат пълнеж или патерица на някой, а това наистина е ужасно!
Поздрави!
цитирай
2. ladyvqra - Благодаря ти
04.04.2011 13:50
Благодаря ти, че ми помогна да сваля маската от себе си. Благодаря ти, че ми помагаш да свалям и грима под маската, който остана. Благодаря ти, че просто ми се случваш.
цитирай
3. priqtel12 - Мъдри думи....
04.04.2011 17:56
Наистина неувереността е нещото, което прави живота ни тежък....толкова по-лесно е да бъдем себе си.....но за да го направим, трябва да пристъпим към самите себе си с "С ЛЮБОВ, САМОУВАЖЕНИЕ И БЕЗУСЛОВНО ПРИЕМАНЕ НА СЕБЕ СИ."

Лека вечер!
цитирай
4. анонимен - Hello!
02.02.2012 17:26
Hi! my name is Jully. I would like to meemeet respected urchin :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novienergii
Категория: Лични дневници
Прочетен: 285034
Постинги: 30
Коментари: 236
Гласове: 155
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031