Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2012 00:32 - КАКВО КАЗВАТ МАИСКИТЕ СТАРЕЙШИНИ ЗА 2012 ГОДИНА
Автор: novienergii Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6843 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 08.01.2012 00:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Помествам статия от сайта SERI-Worldwide, която ми изпрати моя добър приятел от САЩ Тимъти Данфи, познат на мнозина у нас като лечител и духовен учител. Струва ми се важно с нея да се запознаят колкото се може повече хора. Приятно четене.

КАКВО КАЗВАТ МАИСКИТЕ СТАРЕЙШИНИ ЗА 2012 ГОДИНА
От Карлос Бариос

Карлос Бариос е маиски старейшина, свещенослужител и духовен водач от Клана на Орела. Карлос е провел проучване на различните добре известни маиски календари. Заедно с брат си Херардо той се е учил при много учители и е интервюирал близо 600 традиционни маиски старейшини, за да разшири познанията си.
Карлос бързо открил, че има няколко противоречащи си интерпретации на маиските йероглифи, петроглифи, свещени книги на «Чилам Балам» и различни древни текстове. Той използва силни думи за онези, които вероятно са допринесли за объркването:
Карлос Бариос: «Антрополози посещават храмовете и разчитат надписите и си измислят истории за маите, но не четат знаците правилно. Просто си измислят. Други пишат за предсказания от името на маите. Те казват, че светът ще свърши през декември 2012 г. Маиските старейшини са разгневени от това. Светът няма да свърши, той ще бъде трансформиран.
Ние вече не сме в света на Четвъртото слънце, но още не сме в света на Петото слънце. Това е междинно време, време на преход. В този преход има колосална концентрация на разрушителни енергии – рушене на околната среда, социален хаос, войни и постоянни планетарни промени.»
Карлос продължава: «Човечеството ще продължи да съществува, но по различен начин. Материалните структури ще се променят. В резултат на това ще имаме възможност да сме по-човечни. Ние живеем в най-важната епоха от маиските календари и предсказания. Всички предсказания на света, всички традиции сега се сбират в едно. Няма време за игрички. Духовният идеал на настоящата епоха е действието.»
Карлос ни казва: «Самобитните хора притежават календарите и знаят как прецизно да ги интерпретират, никой друг. Разбирането в маиските календари за времето, сезоните и циклите е доказало своята обширност и задълбоченост. Маите имат разбиране за 17 различни календари, някои от които начертават точно времето за периоди от над 10 милиона години.
Всичко е предксазано от математическите цикли на маиските календари. Ще има промяна, всичко ще се промени. Маиските Пазители на дните гледат на датата 21 декември, 2012 година като на прераждане, начало на Света на Петото слънце. Това ще бъде начало на нова ера, която ще бъде породена и въдворена от слънчевия меридиан, прекосяващ галактическия екватор, при което Земята ще се изравни с центъра на галактиката.
При изгрева на 21 декември, 2012 г. за първи път от 26000 години Слънцето ще изгрее, свързвайки пресичането на Млечния път с плоскостта на еклиптика. Този космически кръст се счита за олицетворение на Свещеното дърво, Дървото на живота, което е известно във всички световни духовни традиции.
Някои наблюдатели казват, че това изравняване със сърцето на галактиката през 2012-та ще отвори канал за космическа енергия, която ще премине през Земята, прочиствайки я и всичко живо на нея, въздигайки го на по-високо ниво на трептене.»
Карлос ни напомня: «Този процес вече е започнал. Промяната се ускорява сега и ще продължи да се ускорява. Ако хората на Земята успеят да достигнат до тази дата в 2012 г. в добра форма без да са разрушили прекалено много от Земята, ние ще се издигнем на ново, по-високо ниво. Но за да стигнем там трябва да трансформираме изключително мощни сили, които се стремят да препречат пътя.
Датата, обозначаваща Земното слънцестоене не сочи края на света. Много външни хора, пишещи за маиския календар превръщат тази дата в сензация, но те не знаят. Онези, които знаят са самобитните старейшини, на които е поверено запазването на традицията.»
Карлос казва: «Икономиката сега е една измислица. Първият петгодишен период на преход от август 1987 до август 1992 г. беше началото на разрушението на материалистичния свят. От тогава сме навлезли с още десет години във фазата на прехода и много от така наречените източници на финансова стабилност се оказаха кухи. Банките са слаби. Те са в деликатно положение сега. Могат да се сринат в глобален мащаб ако не внимаваме. Сега хората внимават.
И Северния и Южния полюси се рушат. Нивото на водата в океаните ще се покачи. Но в същото време ще се издигне земя в океаните, особено близо до Куба.»
Карлос разказва за наскорошното честване на маиската Нова година в Гватемала. Един уважаван старейшина от народа Мам, който живеел през цялата година в усамотена планинска пещера пропътувал разстоянието до Чичикастенанго, за да разговаря с хората на церемонията. Старейшината предал просто и прямо послание. Той призовал човешките същества да се обединят в името на живота и светлината.
В момента всички хора и групи вървят по своите отделни пътища. Старейшината от планините казал, че има надежда за добър изход ако хората на светлината се сберат и се обединят по някакъв начин. Ние живеем в полярен свят – ден и нощ, мъж и жена, позитивно и негативно. Светлината и тъмнината имат нужда една от друга. Те образуват равновесие.
Но точно сега тъмната страна е много силна и е много наясно какво иска. Хората от нея имат пределна яснота относно своите виждания и приоритети, а също така как тези приоритети са подредени по важност. Те работят по различни начини, за да не можем да се свържем със спиралата на Петия свят в 2012 г.
В светлата страна всички си мислят, че са най-важни, че техните разбирания или тези на групата им са ключа. Има разнообразие от култури и мнения, от което произтича надпревара, разводняване и отсъствие на единомислие.
Карлос вярва, че тъмната страна работи да попречи на единството чрез отрицание и материализъм. Тя също така действа за разрушението на онези, които работят със светлината, за да издигнат Земята на по-високо ниво. На тях им харесва енергията на стария, западащ Четвърти свят – на материализма. Те не искат той да се промени. Те искат да си останат на това ниво и се страхуват от следващото ниво.
«Тъмната сила на западащия Четвърти свят не може да бъде разрушена или надвита. Тя е прекалено мощна и целеустремена и това е погрешна стратегия. Тъмното може да бъде трансформирано само, когато се изправим срещу него с простота и отворено сърце. Именно това води до единство - ключовата концепция за Света на Петото слънце.»
Карлос твърди, че изгряващата епоха на Петото слънце ще привлече вниманието към един твърде пренебрегнат елемент. Четирите традиционни елемента Земя, Въздух, Огън и Вода са доминирали над различни епохи в миналото. Във времето на Петото слънце вниманието ще привлече пети елемент – ЕТЕРА.
«Речникът определя Етера като «хипотетично вещество, за което се смята, че изпълва цялото пространство и че е носител на електромагнитното лъчение в пространството». Бихме могли да го определим като «пространство между пространството». Според мен той може би се проявява като свързване на заредени частици от Слънчевата система (Слънцето) и такива частици, нахлуващи от галактиката (Млечния път). Елементът Етер представлява духовна енергия (известен е още със санкритското си име Акаша, бел. преводача).
Елементът на Петото слънце е небесен. В Етера е възможно съединяване на полюсите. В хората вече няма да има тъмнина или светлина, а едно възвисено единство. Но светът на тъмнината няма интерес към това. Той се организира да го предотврати. Той иска да разбалансира Земята и околната среда, така че да не сме готови за изравняването през 2012 г.
Ние трябва да работим с другата страна за мир и равновесие. Трябва да се погрижим за Земята, която ни храни и подслонява. Нужно е да вложим целия си ум и цялото си сърце в постигане на единство тук и сега, в това да се противопоставим на другата страна и да запазим живота
Ние сме обезпокоени – сега не е време за игрички. Планетата ни може да бъде обновена или разрушена. Време е да се пробудим и да действаме. Има нужда от всички. Вие не сте тук без причина. Всеки, който е тук в настоящия момент, има важна роля. Това е трудно, но забележително време. Имаме възможност за растеж, но трябва да сме готови за този исторически момент.»
Карлос казва: «Предсказаните промени ще се случат, но нашите нагласи и действия ще определят дали те ще са резки или меки. Трябва да действаме, да променяме, да избираме хора да ни представят, които разбират и ще предприемат политически действия за опазване на Земята.
Медитацията и духовните практики са добри, но са нужни и действия. Много е важно да сте наясно кой сте и каква е връзката ви със Земята. Развивайте себе си според собствената си традиция и зова на сърцето си. Но помнете да уважавате различното и да се борите за единство. Хранете се мъдро – многото храна покварява по фини или по груби начини. Внимавайте какво приемате в тялото си. Научете се да съхранявате храната и да пазите енергията си. Научете някои добри дихателни техники, така че да владеете дишането си. Поддържайте яснота. Следвайте традиции с велики корени. Не е важно коя традиция, но да е с велики корени.
Ние живеем в свят от енергия. Важна задача в това време е да се научим да чувстваме или да виждаме енергията на всички и всичко – хора, растения, животни. Това става все по-важно, докато се приближаваме към Света на Петото слънце, защото то е свързано с елемента Етер – измерението, в което енергията живее и тъче. Отидете на свещените места на Земята, за да се молите за мир и уважавайте Земята, която ни дава храна, дрехи и подслон. Трябва да активираме отново енергията на тези свещени места. Това е нашата работа.
Една проста, но ефектна молитвена техника е да запалиш бели или светлосини свещи. Остани в покой. Изговори намерението са на пламъците и изпрати светлината им на лидерите, които имат власт над войната и мира.»
Карлос ни напомня, че този момент е от съдбоносна важност за човечеството и Земята. Всеки е важен.
Той казва, че старейшините са отворили вратите, така че и други раси да могат да дойдат в света на маите и да получат техните традиции.
«Маите открай време признават и уважават другите цветове, другите раси и другите духовни системи. Те знаят, че съдбата на маиския свят е свързана със съдбата на целия свят. Най-голямата мъдрост е в простотата. Любов, уважение, търпимост, споделяне, благодарност, прошка. Не е сложно или неразбираемо. Истинското знание е за всички. То е кодирано във вашата ДНК. Всичко, от което имаш нужда е в теб. Големите учители говорят това открай време. Открий сърцето си и ще намериш пътя си.»



Гласувай:
8



1. estirbg - И къде в цялата тази Ню ейдж пледоария е Спасителят Христос?
08.01.2012 12:48
Няма го!!! Защото Луцифер Го мрази и ненавижда! Издига всякакви лозунги за "Любов, уважение, търпимост, споделяне, благодарност, прошка.", откраднал ги е от християнската религия, но е елиминирал Животодържателя и Животоспасителя. Няма го Божият син! Но пък има един куп "учители на просветлението", зад които се крият демонични духове, целящи да отклонят човешките маси от Пътя, Истината и Живота!
Не се заблуждавайте, това са нови фалшиви доктрини скрити зад култа на предсказанията на маите. Има само една Книга, на която трябва само да се вярва и която исторически е доказала своята истинност и непреходност и това е Библията! Всичко останало е лъжа и измама!
цитирай
2. bven - Важна задача в това време е да се научим да чувстваме или да виждаме енергията на всички и всичко – хора, растения, животни
08.01.2012 13:20
Любов, уважение, търпимост, споделяне, благодарност, прошка. Не е сложно или неразбираемо. Истинското знание е за всички. То е кодирано във вашата ДНК. Всичко, от което имаш нужда е в теб!!!
Толкова е просто да го знаем и сложно да го направим?!
Бог е в нас и трябва да се уповаваме в мислите и действията си на себе си...
цитирай
3. novienergii - Драги estirbg, точно с тези разс...
08.01.2012 22:03
Драги estirbg, точно с тези разсъждения и мисли испанците са завоювали самобитните народи на днешно Мексико и Южна Амарика, подлагайки ги на нечувани жестокости и анихилация. В Мексико са изтребили 20 милиона ацтеки. Защо не, та тези ацтеки са дяволи, които се покланят на Сатаната. Питате се къде е Спасителят Христос? Според мен е във всяко чувствително, състрадателно и толерантно сърце. Определено не е във фанатичните умове, които биха унищожили всеки различен от тях. Четете "Великият инквизитор" на Достоевски, който е готов да изтезава и самия Христос, когато Той се явява пред него, защото е много различен от представата на Инквизитора за Христос. Сега е време преди всичко на толерантност и приемане, и това е шанса ни за оцеляване. Това е също така шансът ни за лично щастие, защото винаги сме живяли и винаги ще живеем сред инакомислещи. Нека всеки да направи своя избор дали ще работи за мир и единение, или за конфликт и война.
цитирай
4. shtaparov - Приоритетите не са достъпни всекиму
13.01.2012 21:11
За 2012 и за всяка друга година е важно какво казват не майските,а Бургарските старейшини. А те казват,че лешояди-журналисти злоупотребяват с древните сведения и че Божията воля е различна от това,което се изнася по медиите. С преклонение пред Божията сила: поздрав!
цитирай
5. ladyvqra - :-)
17.01.2012 13:57
novienergii написа:
Драги estirbg, точно с тези разсъждения и мисли испанците са завоювали самобитните народи на днешно Мексико и Южна Амарика, подлагайки ги на нечувани жестокости и анихилация. В Мексико са изтребили 20 милиона ацтеки. Защо не, та тези ацтеки са дяволи, които се покланят на Сатаната. Питате се къде е Спасителят Христос? Според мен е във всяко чувствително, състрадателно и толерантно сърце. Определено не е във фанатичните умове, които биха унищожили всеки различен от тях. Четете "Великият инквизитор" на Достоевски, който е готов да изтезава и самия Христос, когато Той се явява пред него, защото е много различен от представата на Инквизитора за Христос. Сега е време преди всичко на толерантност и приемане, и това е шанса ни за оцеляване. Това е също така шансът ни за лично щастие, защото винаги сме живяли и винаги ще живеем сред инакомислещи. Нека всеки да направи своя избор дали ще работи за мир и единение, или за конфликт и война.

:-)
цитирай
6. maximilion - Библейските старейшини са казали
26.11.2015 20:35
много не съм наясно кои точно са библейските старейшини,но от статията разбрах,че се сбъдват библейските предсказания.И непрекъснато ни се натяква ,че предсказанията в Библията се сбъдват,и да както изглежда всичко се сбъдва.На старта сме на 3 тата световна война,но в Библията не пише,че ще е между мюсюлмани и християни.Дори не пише,нищо за война.Пише,че Господ ще унищожи голяма част от човечеството и че тези които ще останат ще създадат съвсем друг свят,Божието царство.Сатаната ще бъде победен и на земята няма да съществува вече злото.Всичко това и много други изводи до които стигнах,докато се мъчех да повярвам в тези предсказания ,ме наведе на мисълта,че някой съвсем съзнателно е написал този сценарий,и през цялото време изкуствено го следва.Всеки ход е добре измислен,съгласуван,преценен,всеки детайл е изпипан и накрая задействан,но пак ви казвам единствено по сценарий.Библията е една книга ,като учебник по история,разказва ни кое е добро и кое е зло,описва Исус Христос като син на Бога ,дошъл да ни спаси от гнева на Бога ли!Дошъл е да ни спаси от самите нас!Това е една хубава история за нашия Спасител,но някой я е опорочил с разказа си за края на света и предсказания и т.н. Направо ни отровиха живота с тези предсказания,всичко е инсценировка,за да ни подлудят.Ние сме им опитните зайчета,Те са всред нас и даже са станали много,но съвсем скоро ще се разбере кои са и какво причиняват на хората.Затова ви призовавам,отворете умовете си ,преценете в какво да вярвате и в какво не.Мислете и ще разберете ,в чии интерес е да бъдем луди,но не се насочвайте сляпо към илюминатите или някои други известни организации,те все още са на тъмно,но скоро ще лъснат,защото в хората ще се пробуди здравия разум,ще се осъзнаят и ще видят нещата,точно такива каквито са.Това никъде не е предсказано,но със сигурност ще стане,аз съм убедена и ще ви кажа защо.Защото, много е просто,хората са създадени да оцеляват и в природата има закон,според който нито един вид не може да бъде унищожен от
цитирай
7. maximilion - библейските старейшини са казали
26.11.2015 20:47
самия себе си,само ако някой друг вид се окаже по-силен и пак е трудна работа,само при условие,че служим за храна и при условие,че няма какво друго да се яде на планетата.Тук не става въпрос за това,нито за богатства,нито за религия.Изкуствено се създава картина на война,но помислете,разберете,каква е тайната.Аз съм на път да я открия и ще я открия,защото не искам и не вярвам в предсказанията и се питам защо толкова настоятелно искат да повярваме точно в това.Защо?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novienergii
Категория: Лични дневници
Прочетен: 285030
Постинги: 30
Коментари: 236
Гласове: 155
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031